Redactie Statuut

Your Game News in het kort

Your Game News is te omschrijven als:

–          Een jeugdige groep met één belangrijke gemeenschap: passie voor games
–          Onze content word uitsluitend in het Nederlands geleverd
–          Bedoeld voor jong en oud, van casual tot hardcore gamend
–          Iedereen bij Your Game News werkt full-time, en trekt de professionaliteit door in de vorm van Your Game News

 Wie is Your Game News?

Yourgamenews is ontstaan door een hechte groep, die in hun jeugdige jaren in aanraking zijn gekomen met video games. In het heden zijn veel game sites gericht op de doelgroep, die zich kenmerkt als hardcore gamers. Dit zijn gamers die geïnteresseerd zijn in games, en veel geld en tijd steken in het spelen van games. Bovendien hebben hardcore gamers een sterke mening over deze tak van entertainment. Vervolgens benaderen wij ook de casual gamers, die op jaarlijkse basis aanzienlijk minder achter de computer/console zitten. De website heeft een simpele uitstraling om er voor te zorgen dat het nieuws makkelijk terug te vinden is. En dat is ook hetgeen wat leeft binnen Your Game News, alles moet toegankelijk en makkelijk zijn.

Doel & Doelgroep

Zoals in de introductie al werd aangegeven is ons doel om zowel de hardcore als de casual gamers te voorzien van de laatste nieuwtjes in de game industrie. Your Game News is een blog, wat per definitie inhoud dat al het geplaatste nieuws niet objectief hoeft te zijn. De artikelen zijn gebaseerd op waarnemingen van de schrijver en/of presentator.

Dat maakt Your Game News extra interessant, omdat elke mening verschilt en er voor zal zorgen dat bezoekers affiniteit zullen hebben met waarnemingen van verschillende crewleden.

Eén keer per maand zorgt onze redactie voor de Brakke Zondag. Dit is een artikel dat gebaseerd is op de actualiteit en vervolgens in één artikel word samengevat. Dit is een perfect voorbeeld hoe de jonge geesten binnen de organisatie denken over specifieke gevallen in de game-industrie en bovendien een karakteristiek punt voor onze bezoeker om zich aan ons te binden.

De Game praatjes is een ander karakteristiek punt van de website is om de bezoeker te informeren van de vaak voorkomende termen in de game industrie. Veel bezoekers draaien zich tien keer in de rondte om te begrijpen wat veel game sites bedoelen met specifieke vakjargon zoals: IP, DLC, Release etc. Your Game news is daar om meer helderheid over te verschaffen.

Redactie en commercieël beleid

De redacteuren rapporteren aan de hoofdredacteur. Het is de verantwoordelijkheid voor de redacteuren om Your Game News te voorzien van degelijk nieuws omtrent de game industrie. De hoofdredacteur deelt deze rol, maar heeft vervolgens ook de verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat alle nieuwsberichten voorzien zijn van juiste informatie, bronvermelding en spelling/grammatica. De hoofdredactie rapporteert alle bevinden vervolgens aan de eindverantwoordelijke van Marketing & PR.

Your Game News heeft enkele posities waar adverteerders gebruik van mogen maken. Momenteel maakt de organisatie geen gebruik van partnerships, noch heeft het een bron van inkomsten behalve die van de eigenaren zelf. Eventuele citaten gebruiken uit één van onze reviews in een print of video is toegestaan met toestemming van de Marketing & PR afdeling die behoort tot Your Game News.

Review policy

Alle reviews worden goedgekeurd en opgenomen door crewleden van Your Game News. Deze review exmplaren zijn niets minder dan aangeleverde software van de ontwikkelaar/uitgeverij of zelf aangeschaft via een redactielid. Indien een derde partij gebruik wil maken van onze review, dan zal hier voor toestemming gegeven moeten worden door de Marketing & PR afdeling. Overigens zal Your Game News regelmatig aanwezig zijn op een aantal evenementen binnen of buiten Europa.

Contactgegevens

Your Game News
Jan van Eyckstraat 117
1318 GD Almere
Nederland
glenn@yourgamenews.nl
06-52017033