E3 – Daar gaan we weer!

Nog ongeveer één maand en dan zal er weer een vloed aan informatie beschikbaar komen over de vetste ontwikkelingen op gebied van videogames. Want de E3 zal tussen 16 en 18 juni plaatsvinden in Los Angeles. Vandaag zal ik een korte omschrijving geven van de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden sinds de E3 beurs van 2013. 

De laatste twee E3 edities stonden in het teken van de nieuwe next-gen consoles, de Playstation 4 en Xbox One. We werden getrakteerd op mooie game concepten en prachtige graphics. Helaas werden veel triple A titels uitgesteld en hebben zowel Microsoft als Sony flinke blunders gemaakt na de launch. Want na een teleurstellende line-up, te veel games die verschoven zijn naar volgend jaar en het niet nakomen van beloftes (talking to you Sony), zijn de verwachtingen ontzettend hoog.  

Ik ga er vanuit dat er dit jaar veel gesproken zal worden over echte next-gen games. En dan hoor ik je al denken:"Ja maar Jerrold, er zijn toch al games uit op de next-gen consoles?". Ja dat klopt, maar dit zijn titels die ook uitgebracht zijn op de PS3 en Xbox 360. Nu heb ik het over titels die alleen uitgebracht worden voor de next-gen consoles en dus gebruik maken van de volledige potentie van deze machines. 

Microsoft en de jacht op exclusives

xbox one2  

Microsoft loopt in de verkoopcijfers behoorlijk achter op Sony, dus ik verwacht dat zij met een aantal interessante exclusives komen om de verkoop van hun console een stimulans te geven. Microsoft begeeft zich in dezelfde situatie als waar Sony in zit zat in de vroege dagen van de PS3. En we weten allemaal wat Sony teweeg heeft gebracht in die tijd. Sterke voortzetting van de Uncharted franchise, release van the Last of Us, God of War 3, Little Big Planet  en zo kan ik er nog veel meer opnoemen. Waarom zou Microsoft dat niet kunnen?

Sony is de grote bully geworden met z'n flashy VR bril 

ps4  

Sony zal vast weer een mooie verkoopcijfers laten zien en zullen vervolgens dan de meest voorspelbare franchises tentoonstellen (denk dan aan Uncharted, Gran Turismo en Little Big Planet). Daarnaast gaan ze ook nog even aan Microsoft bashing doen.  

Ze proberen PS TV weer in de markt te positioneren, maar ze zullen geen woord uitspreken over de tegenvallende verkoop van de mini-console die de woonkamers had moeten veroveren.

Tevens zien we de eerste first party ontwikkelaar op het podium lopen met de nieuwe VR bril, project Morpheus, en zal een nerdy tech demo laten zien van een ritje in een achtbaan.

 Laten we hopen dat we iets te zien krijgen van the Last Guardian, want de afgelopen maanden is het wel heel erg stil geweest rondom de game die gemaakt word door de bedenkers van Ico en Shadows of the Colossus. 

Nintendo is voorspelbaar, maar dan op een goede manier.

TM GenericWiiU sharing image 400   

Nintendo gaat de gamer meerdere redenen geven de Wii U te gaan kopen. Ze hadden in mijn optiek een redelijk succesvol jaar achter de rug.

Games zoals Super Smash en Mario Kart 8 zijn twee perfecte redenen om deze console aan te schaffen. Ook al poept deze console niet de mooiste graphics eruit, de games die je er op kunt spelen zijn in ieder geval wel degelijk en blijven onwijs gezellig wanneer je met vrienden aan het spelen bent.

Ik denk dat Nintendo een leuke line-up heeft wanneer ze gameplay laten zien van de nieuwe Zelda, Starfox en hopelijk de F-Zero games. 

PC gamers we haven't forgotten about you!

Valve SteamBox   
 

De PC-gamers worden dit jaar niet in de steek gelaten. Want voor het eerst sinds het ontstaan van de E3 zal er een presentatie plaatsvinden die volledig gefocust zal zijn op de PC gamer.

De afgelopen jaren heeft de term eSports een flinke groei meegemaakt, dankzij games zoals League of Legends en DOTA. Het PC-platform heeft duidelijk een boost nodig in de juiste richting, helemaal nu eSports goed op de kaart is gezet en een potentiele hyper groeimarkt kan zijn in deze tijd.

Wat zullen we zien? Ik verwacht veel gezanik omtrent de VR-hype, de producenten van de Oculus Rift zullen de consumenten versie van hun bril laten zien, Overwatch de nieuwe game van Blizzard die gaat proberen om de eSport markt te betreden.

We mogen uiteraard onze grote vriend Gabe Newell niet vergeten. Hopelijk zal hij Half-Life 3 of Episode 3 aankondigen.... oh wacht even ik was aan het dromen ;). Valve gaat praten over hun samenwerking met HTC en de nieuwe VR bril die er aan gaat komen en de laatste ontwikkelen die betrekking hebben op hun steambox. 

Wat nu?
Je bent nog niet van mij af, de aankomende weken mag je meer leesvoer verwachten omtrent de E3. Laat jij ook even weten wat je over een aantal weken zal verwachten op één van de grootste gamebeurzen?

  

Er zijn nog geen reacties op dit item...

Plaats een reactie

 

— required *

— required *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.