PlayStation 4: de best verkochte console van Nederland

Nadat eerder al het nieuws naar buiten kwam dat de Playstation 4 de snelst verkopende console van Sony ooit is, blijkt de Playstation ook nog eens de best verkochte console van Nederland in het afgelopen jaar te zijn. De Xbox One en Nintendo Wii U komen respectievelijk op de tweede en derde plaats. Dat blijkt uit onderzoek van GfK Nederland.

Als we het onderzoeksbureau mogen geloven, was het laatste kwartaal van 2014 er een met enorme hoogte- en dieptepunten. De consoleverkopen zijn in het vierde kwartaal van 2015 met 55% gegroeid in vergelijking met datzelfde kwartaal in 2014. FIFA 15 bleek de best verkopende game software te zijn en de Playstation 4 de best verkopende console. Bovendien bleek het gehele gebied van de Gaming Hardware een mooie groei doorgemaakt te hebben. Dat kan echter niet gesteld worden voor andere gebieden van het fysieke entertainment product: de markt wist niet met een omzetplus te eindigen.

In 2013 spraken we voor het eerst onze verwachtingen uit over de Xbox One. Nu blijkt dat de Xbox One voorlopig de tweede best verkopende console van Nederland is. De Wii U neemt de derde plaats in. Op het gebied van handhelds staat er één merk al jarenlang aan de top: Nintendo. Wanneer we kijken naar de concurrentie, lijkt daar vooralsnog geen verandering in te komen. De grootste concurrenten van de Nintendo-handhelds zijn namelijk de PS Vita en PSP. Beide handhelds zijn beduidend minder populair dan de Nintendo varianten. Overigens is het opmerkelijk dat handheldmakers steeds minder omzet draaien in Nederland. Een mogelijke verklaring voor deze dalende omzet is de komst van de tablet. In de afgelopen jaren is de verkoop van de tablet namelijk exponentieel toegenomen, terwijl de verkoop van de handhelds juist af nam. Gamen via de PC verliest al enige jaren aan populariteit, maar vooralsnog stort de markt niet in. Zo is er op dit moment een toename waar te nemen in het aantal (online) gamers dat een eigen server huurt. Ook zijn de verwachtingen van de game software ‘GTA V Online Heist’ erg hoog gespannen.

Er zijn nog geen reacties op dit item...

Plaats een reactie

 

— required *

— required *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.