[Nieuws] Problemen met het opstarten van The Smurfs Village

UPDATE: Het laatste nieuws is dat het probleem is opgelost.  Mocht je vragen hebben laat dan hieronder een reactie achter en wij zullen zo snel mogelijk reageren.

Het schijnt dat de iPad/iPhone-versie van The Smurfs Village opstart problemen heeft. Het probleem wordt veroorzaakt doordat Apple enkele aanpassingen aan de server heeft gemaakt. Op de Facebook-pagina van The Smurfs Village wordt aangegeven dat de ontwikkelaar druk bezig is om het probleem te verhelpen.

Een tijdelijk oplossing is om eerst je iPhone/iPad in airplane mode te zetten en daarna de game op te starten. Laten we hopen dat het probleem snel is opgelost, zodat iedereen weer zonder problemen lekker kan smurfen aan zijn dorp.

Beachtime 468x60

155 reacties

 1. Arjen zegt:

  Hallo,
  Ik heb al enige dagen geen Smurfs meer op de Ipad….
  Kom niet verder dan het Beeline opstartscherm.
  Heb al diverse dingen geprobeerd, uitzetten, hard reset-uitzetten, update van de nieuwe Smurfs er net op gezet, airplane modus…..enz enz…..
  Maar hij start nog steeds niet op!
  Wie o wie kan mij helpen met mijn probleempje??

  Gr.
  Arjen

  • Arjen welke versie heb je? Momenteel is versie 1.2.2. uit.

   • Arjen zegt:

    He Glenn,

    Ik weet zo niet welke versie…
    Heb hem onlangs, terwijl ie al gecrasht was, ge-update.
    Kom net zoals Nils hieronder niet verder dan het opstartscherm. Heb al van alles geprobeerd.
    Het enige wat ik nog kan doen is het spel er af halen en opnieuw weer installeren….maar ben je dan ook alles kwijt?
    Gr.
    Arjen

    • Speel je Smurfs Village via iPad/iPhone? Zo ja doe je dit via Game Center?

     • Arjen zegt:

      He Glenn,

      Via de Ipad, en ik heb ook al meerdere keren geprobeerd om via Gamecenter op te starten….
      Heel lang het oranje Beeline scherm en dan ploep, weer terug naar begeinscherm….
      Ook al eens uitgelogd en dan opstarten.
      Ook in vliegtuigmodus en dan opstarten, maar helaas….werkt nog steeds niet.
      Kan je wat met deze info?
      Hoor het graag van je.
      Gr.
      Arjen

    • Arjen lees ajb mijn laatste bericht hieronder, hopelijk zal dit het probleem verhelpen.

   • Strandsmurf zegt:

    He Glenn,

    Na een update (2 februari 2016) van m’n iPad is het halve dorp verdwenen .. Is er een mogelijkheid om dit terug te krijgen ?

    Gr Strandsmurf

 2. leonie zegt:

  Mijn smurveland is helemaal leeg. wel zit ik nog in level 26 en heb ik al mijn punten nog. Wie kan mij helpen? al mijn huisjes zijn weg…

  • Laurens zegt:

   Heb jij misschien een keer je klok vooruit gezet?

  • Zelf heb ik niet de iPad-versie, maar het schijnt dat je op de volgende manier jouw dorp weer terug kunt krijgen.
   -Ga naar options in het hoofdmenu
   -klik 16x op grote smurf
   -er verschijnt een extra menu optie, rechtsonder, en klik hier op.
   -je zult nu een lijst zien met savegames kies de gewenste datum en je kunt nog een preview zien.
   -Als je de gewenste savegame hebt gevonden druk je op de back-knop, rechtsonder, en je krijgt de vraag of je de dorp wilt herstellen (recover).

   • Inès zegt:

    Echt super, dit had ik nodig en het is zo gelukt!

   • Debby zegt:

    Heb dit allemaal gedaan, maar uiteindelijk krijg ik weer een leeg scherm, met 16 smurfen die zegt dat ik papa’s huisje moet neer zetten.. Probeer ik, maar kan het huisje nergens neerzetten, lukt niet..
    Wat kan ik nog meer doen.?

   • rika zegt:

    Beste Glenn het lukt tot de laatste back.
    Er komt geen vraag van recover. Hij springt toch weer naar begin icoontje.

    • @Rika: Je hebt dan het volgende geprobeerd?
     -Ga naar options in het hoofdmenu
     -klik 16x op grote smurf
     -er verschijnt een extra menu optie, rechtsonder, en klik hier op.
     -je zult nu een lijst zien met savegames kies de gewenste datum en je kunt nog een preview zien.
     -Als je de gewenste savegame hebt gevonden druk je op de back-knop, rechtsonder, en je krijgt de vraag of je de dorp wilt herstellen (recover).

 3. Nils zegt:

  Heb smurfs village update gedaan maar kom ook niet verder dan het beeline opstart scherm. Heel vervelend want het is mijn favo game.

 4. Probleem: game gaat niet verder dan het beeld Beeline.

  Volgende oplossing is als je Smurfs Village speelt via Game Center.

  Verwijder Smurfs Village en er gevraagd wordt of je de Game Center data te verwijderen dan kies je voor NEE.

  Als je de app hebt verwijderd sluit je alle apps en vervolgens ‘hard’ reboot je je ipad. kijk hier als je niet weet hoe dit moet: https://getsatisfaction.com/beeline_games/topics/how_do_i_close_exit_my_apps_then_do_a_hard_re_boot_of_my_ios_device

  Download nu Smurfs Village via de App store, nadat de app is gedownload ga je naar Game Center en start je vervolgens via de Center de app Smurfs Village. Als het goed is krijg je nu de melding dat de data niet overeenkomst. Je krijgt nu een scherm met savegames en hier kies je de laatste/nieuwste. Als het goed is kun je nu weer verder smurfen 😉

  Laat me weten als het probleem blijft.

 5. Arjen zegt:

  Hij werkt weer hoor!
  Mijn dank is groot.
  Greetzzzzzz

 6. Dientje zegt:

  Nadat ik één opdracht van de flessenpost heb uitgevoerd, verdwijnt de fles. Hoe krijg ik hem terug?

 7. MRK zegt:

  Hallo Glenn,

  Ik heb sinds de nieuwste update (1.1.0a) ook het probleem dat de game blijft hangen op het oranje beeline scherm. Opnieuw opstarten, vliegtuigmodus, WIFI uit, heeft allemaa geen effect.
  Ik speel het spel op een samsung Galaxy S II. Ik hoop dat je ook een oplossing hebt voor Android users!

 8. MRK zegt:

  Beste Glenn,

  Dank voor je snelle reactie. Ik wacht
  (on)geduldig af 🙂

 9. Dientje zegt:

  Dank voor de moeite!

 10. renate zegt:

  hier hetzelfde probleem, kom al dagen niet verder dan beeline inlogscherm en gaat dan terug naar ihone scherm. wifi en vliegtuis stand al geprobeerd. als ik de app verwijder op mijn iphone, sta ik dan ook weer op level 1? of behoud je je levers en items?
  heb de app gedownload via App store en speel ook op mijn telefoon. niet via gamecenter.
  de laatste update gedaan toen hij al niet wilde starten in de hoop dat dat zou helpen maar helaas…. alvast bedankt!

  • @Renate, kun je aangeven welke versie je van de game hebt geïnstalleerd?
   Als je niet via Game Center speelt dan verlies je alle save games als je de app verwijderd. Advies is om in jouw geval de app NIET te verwijderen.

   Ik hoop dat ik snel een oplossing voor jou (en de andere) heb gevonden.

   • renate zegt:

    ik heb de laatste update van 2 of 3 weken geleden erop staan. ( ik krijg alleen beeline scherm dus kan daar geen versie op zien. het plaatje is van smurfin op het strand in een jurkje,,,) ik laat hem er nog op staan vooropig!! alvast bedankt

    • Renate vorige week is er een bugfix uitgebracht. De laatste versie is nu 1.2.2.1 wil je voor mij kijken of je deze al hebt geïnstalleerd?

     • renate zegt:

      die van vorige week heb ik er idd op staan. ( smurfin met een strandjurkje aan) maar dit heeft niet geholpen. helaas…

     • MRK zegt:

      Beste Glenn,

      De bugfix die jij hier bedoelt, is, neem ik aan, niet voor Android, maar voor de iphone. Heb je enig idee of een zelfde bugfix-update ook snel voor Android beschikbaar komt?

     • @MRK: het gaat idd om de apple-versie. Beeline brengt om de 4-6 weken een update uit. De volgende update zou rond eind juli zijn. In de tussen tijd blijf ik natuurlijk speuren naar een oplossing voor je probleem.

    • Audry zegt:

     Afgelopen maandag heb ik de laatste update Geïnstalleerd en vanaf dat moment kan ik Smurf Village niet meer openen. Ik speel deze via mijn IPad, heb al de vliegtuigstand geprobeerd maar tot op heden geen resultaat.
     Heb je een oplossing voor me?

 11. jet zegt:

  Het geldt ook voor android. Iemand een oplossing?

 12. Anne zegt:

  Ik heb hetzelfde probleem op mijn Samsung GSII. Het spel komt niet verder dan het oranje scherm. Als ik het spel verwijder en opnieuw installeer, ben ik dan mijn dorp kwijt?
  Alvast bedankt voor een reactie!

 13. Mary zegt:

  Hallo,

  Heb ook probleem met opstarten, komt tot het beginscherm, maar als ik op play druk gaat hij weer terug naar homescreen, heb geprobeerd het dorp naar een eerdere datum te zetten maar ook dan springt hij naar homescreen. op vliegtuigmodus zetten werkt ook niet. Hoopte dat het probleem verholpen zou zijn na de laatste update maar helaas.
  Heb een HTC sensation. Is er misschien al een oplossing?

 14. Nicole zegt:

  Hoi, ik heb gister smurfs op mijn nieuwe samsung gezet.
  Ik speelde het al op de ipad maar wou het ook graag op mijn telefoon.
  Het probleem is dat als ik smurfs wil opstarten ik niet verder kom dan het belonen scherm en eer komt ook geen laadbalk in beeld.

  Kan iemand mij verder helpen

 15. MRK zegt:

  Hoi Glenn,

  dus ik was erg ongeduldig en heb via Google de oude versie gevonden (1.0.7a) en deze geïnstalleerd op mn Samsung Galaxy SII. Ik startte de game en er stond dat mn saved village niet gevonden kon worden. Er staan wel allemaal opgeslagen spellen (op datum t/m 07/07/2012 voordat ik het spel update), maar deze kunnen niet geopend worden.

  Na update van de laatste versie, loopt de game (uiteraard) weer vast op het oranje beeline scherm. Ben ik mijn game nu kwijt of kan ik wachten op een nieuwe update?

  Dank alvast voor alle moeite!

 16. Dientje zegt:

  En weer is de flessenpost zomaar weg!!!

 17. Dientje zegt:

  Na de laatste update ( vanmorgen). Is de flessenpost terug.

 18. Er is een update voor de iOS-versie beschikbaar. Android mocht nog even wachten. Hopelijk zal deze update jullie problemen verhelpen.

 19. renate zegt:

  helaas ook na deze nieuwe update wil mijn iphone niet voorbij het beeline scherm. hij laad tot de laatste 2 blokjes en that’s it.. begint nu toch wel lang te duren. inmiddels nu al 3 updates gehad sinds het probleem en nog steeds werkt hij niet…pffff

 20. Tina Vandeputte zegt:

  Hoi zou het kunnen dat er problemen zijn met internetverbinding smurfs village ik geraak heel dag niet bij men buren geeft fout melding en heb internetverbinding en aangemeld op Facebook

 21. Dientje zegt:

  Een volgend probleem heeft zich aangediend. Sinds Tracker in het spel is, is het onmogelijk bij de vrienden te komen en presentjes uit te delen. Er blijft gemeld worden dat er contact met internet of met het game center gemaakt moet worden terwijl ik op ínternet zit en er contact met het game center is. Bovendien zou Tracker regelmatig terugkomen, maar hij is in geen velden of wegen te bekennen. Alvast mijn dank

 22. W. Kruise zegt:

  @MRK

  Het probleem wat jij beschrijft heb ik ook echter heb ik voor mij een methode gevonden dat ik het spel toch kan starten.

  *Eerst zet ik mijn wifi uit
  *Daarna telefoon herstarten
  *Surfen opstarten en spelen maar

  Let wel op, zodra je wifi aan hebt gehad moet je eerst weer je telefoon herstarten om de smurfen te kunnen spelen.

  • MRK zegt:

   Beste W. Kruise,

   Dank voor je tip. Helaas werkt deze methode niet voor mij. Zelfs niet na de nieuwe update. Gelukkig werkt ie voor jou wel 🙂

 23. Sandra zegt:

  Ik krijg elke x een foutmelding als ik wil inloggen op facebook via smurf village. Heeft iemand tips?

 24. frank zegt:

  Ok ik heb het probleem dat hij op oranje blijft staan, en me er dan weer uit gooit… ik woon in Jakarta, moet ik dan iets anders doen? ik speel ook via gamecenter… maar ben niet altijd verbonden met wifi … als ik delete en opnieuw download, begin ik dan bij het laatste level dat ik speelde op gamecenter? en de smurfberries die ik gisteren heb gekocht, behoud ik die dan wel? dank je wel … gr. Frank

 25. MRK zegt:

  Beste Glenn,

  Eindelijk de nieuwe update kunnen downloaden. Jammer genoeg WEER vastgelopen op het oranje scherm. De verschillende opstart methodes werken ook nu niet.

  Ik hoop dat je nog een oplossing achter de hand hebt. Anders wordt het denk ik toch echt opnieuw installeren en beginnen bij level 1….

 26. Jan zegt:

  Hallo allemaal,

  Ik heb hetzelfde probleem als bijna iedereen.
  Je klikt op je smurf app, krijgt het oranje beeline scherm, hij laadt tot bijna het einde en ineens floept hij terug naar je home screen. Ik heb al 3 updates gedownload en hij doet het nog steeds niet ik heb alle dingen die gezegd zijn geprobeerd zoals mijn ipad uitzetten, vliegtuigmodus enz. Ik speel niet via gamecenter. Iemand oplossingen? Heb €20″ uitgegeven aan dit spel… Hoop dat er een oplossing komt..

  Gr. Jan

 27. MRK zegt:

  Beste allen met het oranje beeline scherm,

  Ik heb de app verwijderd en de nieuwste versie gedownload. De app doet het weer! Helaas kon ik mijn village niet restoren, omdat het al meer dan 40 dagen geleden was dat ik het spel in kon.
  Bij level 1 beginnen, maar hij doet het wel weer! 🙂

  Dit is dus eventueel een oplossing. Ik zou het zeker proberen wanneer je minder dan 40 dagen geleden nog in de app kon.

  Succes!
  Groetjes MRK

  @Glenn: Dank voor alle moeite!

 28. Jan zegt:

  @MRK .

  Wat bedoel je met dat ‘minder dan 40 dagen’ wat kan ik doen? Mijne is ongeveer 2/5e week geleden gecrasht.. Dus nog geen 40 dagen..

  Gr. Jan

  • Als je langer dan 40 dagen niet Smurf’s Village hebt gespeeld dan wordt automatisch je savegames verwijderd. Als je dus nog wel binnen deze 40 dagen hebt kunnen spelen dan zijn de savegames nog beschikbaar.

 29. Jan zegt:

  Maar dat is alleen als je aangesloten bent met gamecenter toch? Of kan ik dat nog aansluiten?
  In ieder geval bedankt voor de reactie.

  • MRK zegt:

   Beste Jan, gamecenter is voor apple. Android is via de appstore(google play). Als je via android speelt heb je ook saved games. Daar kom je door in het optie menu 16x op grote smurf te klikken. Er komt dan een knop met ‘ recover village’. Daar kan je op klikken en dan zie je een hele rij met saved games. Als het goed is kan je dan kiezen welke je wilopenen. Apple slaat de games volgens mij op hun server op, dus die zijn er sowieso nog. Maar dat weet ik niet helemal zeker.

   Succes! Ik hoop dat het lukt om je oude game te restoren met de nieuwste update!

   Groet Mariska

 30. renate zegt:

  ook hier na update nummer 4 nog steeds alleen het oranje scherm. denk er hard over om hem maar af ga gooien want het wordt wel heel vervelend. was net zo blij dat ik eindelijk het eiland erbij had, maar kan nu al bijna 8 weken niet meer spelen….. zit dus ook al over die 40 dagen heen,,,

  renate

 31. saskia zegt:

  Beste Glenn,
  Help o help, mijn favoriete game werkt niet meer. Ik kan het spel niet meer opstarten. Als ik op play klik sluit het spel af. Ik heb de app gedownload via android app store. Ik speel op een tablet. De laatste update gedownload, maar dit werkte ook niet. Ik zit inmiddels al in level 25, zou behoorlijk balen als ie niet meer gaat werken. Heb ook al geprobeerd hem te recoveren maar ook dit lukt niet, sluit dan ook het spel weer af. Ik hoop echt dat jij me kan helpen. Gr hopeloosje

 32. Er is helaas nog oplossing voor jullie probleem. Ik blijf zoeken… Als je nu wilt spelen dan is de enige oplossing om de app te verwijderen en opnieuw te installeren, MMMAAAARRRR je moet er dan wel vanuit gaan dat je weer bij level 1 moet beginnen..

 33. saskia zegt:

  Dus ik kan ook nog even geduldig wachten, misschien vind je binnen 40 dagen een oplossing. Toch?

 34. Marleen zegt:

  4dagen geleden update gedaan en sinds die dag kan ik er niet meer op. Hij laad hem niet en vliegtuigmodus werkt dit keer niet. Heb al 2 berichten op FB achtergelaten, maar geen reactie. Had opdrachten, had veel geplant en nu kan ik er al 3 dagen niet bij… Tips zijn van harte welkom

 35. Astrid zegt:

  Ik kom niet verder dan het opstart scherm dus ik hoop dat u me kan helpen aangezien we er al aardig wat geld in hebben gestoken.
  M.v.g Astrid van der vlist

 36. Marion zegt:

  Vanmiddag flipte mijn dorp door door te schieten van level 42 naar level 50.
  Schiet lekker op dan zou je denken maar sinds dien kan ik dorp niet meer in.
  Ben ook mijn oude level kwijt en kan bij recover alleen naar level 1 of level 50.
  Na een aantal keren dorp verwijdert te hebben en er weer opzetten ben ik nu volgens mij alles kwijt.
  Wie kan mij helpen met dit probleem!

  Ik wil heel graag mijn oude dorp terug en niet die level 50
  Ik speel trouwens op de ipad

  • Marion heb je dit al geprobeerd?

   Probleem: game gaat niet verder dan het beeld Beeline.

   Volgende oplossing is als je Smurfs Village speelt via Game Center.

   Verwijder Smurfs Village en er gevraagd wordt of je de Game Center data te verwijderen dan kies je voor NEE.

   Als je de app hebt verwijderd sluit je alle apps en vervolgens ‘hard’ reboot je je ipad. kijk hier als je niet weet hoe dit moet: https://getsatisfaction.com/beeline_games/topics/how_do_i_close_exit_my_apps_then_do_a_hard_re_boot_of_my_ios_device

   Download nu Smurfs Village via de App store, nadat de app is gedownload ga je naar Game Center en start je vervolgens via de Center de app Smurfs Village. Als het goed is krijg je nu de melding dat de data niet overeenkomst. Je krijgt nu een scherm met savegames en hier kies je de laatste/nieuwste. Als het goed is kun je nu weer verder smurfen

 37. Stefan zegt:

  ik heb vanmiddag smurf village bijgewerkt op mijn SGS2

  ik was bij level 37 53% compleet en had 32smurfbessen en nu ben ik alles kwijt?! ik ben nu weer bij level 1 !!!
  ik wil mijn dorp terug!
  ik spel dit spel al vanaf november

  • Stefan probeer het volgende

   -Ga naar options in het hoofdmenu
   -klik 16x op grote smurf
   -er verschijnt een extra menu optie, rechtsonder, en klik hier op.
   -je zult nu een lijst zien met savegames kies de gewenste datum en je kunt nog een preview zien.
   -Als je de gewenste savegame hebt gevonden druk je op de back-knop, rechtsonder, en je krijgt de vraag of je de dorp wilt herstellen (recover).

 38. Stefan zegt:

  ik krijg inderdaad een lijst met savegames te zien..als ik klik op 1 van de saved village en dan klik op preview village..staat er 2seconden: please wait…maar er gebeurd vervolgens niks
  als ik op de back knop druk krijg ik niet de vraag of ik mn dorp wil herstellen.
  als ik terug ga naar het menu en klik op play: zie ik wel heel veel smurfen..maar ik zie alleen maar gras en linksboven staat: lvl 1444968784 …en ik kan niks doen ..alleen maar naar de rondlopende smurfen kijken

 39. Britt zegt:

  Ik kom steeds niet verder dan het beeline scherm ik heb een ipod touch

  Wat moet ik doen?

 40. Rene Maliepaard zegt:

  Helaas, in het orangje scherm blijft het spel hangen, laatste update gedaan op mijn SG 2 maar helaas, zelfs de boel geroot en app data backup gemaakt.
  Village verwijderd en opnieuw erop gezet, werkt prima vanaf level 1, daarna app data terug gezet en hij doet het niet meer. Jammer want ik was op level 39 en ook al een keer opnieuw moeten beginnen.

  Helamaal ammeer van alle aangeschafte besjes……duur leergeld.

  • Rene heb je dit al geprobeerd?

   -Ga naar options in het hoofdmenu
   -klik 16x op grote smurf
   -er verschijnt een extra menu optie, rechtsonder, en klik hier op.
   -je zult nu een lijst zien met savegames kies de gewenste datum en je kunt nog een preview zien.
   -Als je de gewenste savegame hebt gevonden druk je op de back-knop, rechtsonder, en je krijgt de vraag of je de dorp wilt herstellen (recover).

   • Rene Maliepaard zegt:

    Hi Glenn,

    Dankje voor je bericht, i.v.m. vakantie reageer ik wat later.

    16 xgrote smurf op z’n kop geven had ik geprobeerd, bij opnieuw nstaleren staat er dan maar 1 recover file. Zodra ik de app data terug zet kan ik niet in het spel, het orangje scherm blijft staan en valt terug naar buroblad van de telefoon.
    Ik had gehad gehoopt dat de update (gisteren binnengehaald) uitkomst zou bieden.

    Inmiddels antwoord van Beeline dat de updat het zou moeten verhelpen. Zijn er verder nog tricks uit te halen?

    Alvast bedankt.

    Groeten,
    René

 41. Peggy zegt:

  Geachte heer/mevrouw,

  Sinds mijn vakantie in het buitenland vorige week zijn al mijn gegevens van smurf village verdwenen. Ik had mij al opgewerkt naar level 41 en had nog 126 of 116 aangeschafte smurfberries. Helaas kan ik dat nu pas melden daar ik nu pas terug ben gekomen van ons vakantie adres. Gaarne had ik van u een reactie op korte termijn en als het mogelijk is met een oplossing van mijn probleem,

  Alvast bedankt voor uw reactie,
  Vriendelijke groet
  Peggy Debets

 42. stefan zegt:

  hey glenn…heb je al een idee ??

  misschien is het een foutje tijdens de download?
  ik heb de smurfen update gedownload met wifi..de wifiverbinding verbrak af en toe ..maar de download is uiteindelijk na een paar minuten wel gewoon 100% voltooid

  zou het daaraan kunnen liggen?
  ———-
  ik kan niet de smurfen verwijderen en opnew downloaden ..dan ben ik alles kwijt zeker?
  moet ik wachten tot er een nieuwe update is?

 43. Marion zegt:

  Hoi glenn
  Ik heb geen probleem met opstarten maar mijn hele dorp is geflipt.
  Schoot dus van level 42 naar level 50. Geen oude dorpen staan meer in mijn recover. Naar het eiland kan ik niet want dan soringt ie spontaan naar level 51 en heb ik ruim 100 smurfen erbij gekregen op het eiland.
  Beeline schijnt mij niet te kunnen helpen na gemaild met hun te hebben.
  Willen eventueel smurfbesjes vergoeden mits ik de afleverrapporten mail wat dus ook niet gaat want wie denkt daar aan om ze te bewaren en dat hadden er ook een heleboel geweest.
  Wil ook best opnieuw beginnen bij level 1 maar dat lukt ook niet en dan ben ik gelijk mijn resterende 173 besjes ook kwijt omdat ik dat geprobeerd heb en toen gelukkig weer via recover naar dat level 50 kon waar ik ook trouwens een min saldo van smurfmunten heb van een paar miljoen.
  Om niet teveel afkickverschijnselen te krijgen speel ik rustig in dat level 50 tot er een oplossing is

 44. joelle zegt:

  Ik speel smurf village op mijn htc telefoon. Toen ik het spel wilde opstarten om te oogsten was ik opeens op level 1 op het eiland (ik was bij level 26, 93%). Mijn spel is na een aantal keren opnieuw opstarten niet teruggekomen. Heeft iemand ook dit probleem en weet iemand een oplossing.

 45. marina zegt:

  Hoi ,
  Ook ik heb het probleem dat ik iet verder kom dan het oranje beeline scherm, Ik heb smurfs village via android market en speelhet op samsung galaxy tab II en op 27-7 heb ik smurfberrie gekocht en die heb ik nog zien verschijnen in mijn inventaris maar toen ik later weer wilde spelen kwam ik er niet meer op. Nu heb ik bij eerdere antwoorden gezien dat je de app kunt verwijderen opnieuw installeren en dan met de 16x op grote smurf klikken je dorp herstellen, klopt dit geldt dit dus ook voor android gebruikers?? En staan dan ook die gkochte smurfberries erweer?? Of is het slimmer om toch maar te wachten op een update?? Alvast bedankt voor je antwoord.

 46. Marion zegt:

  Marina volgens mij geld dit ook voor android

 47. marin zegt:

  Beste Glen,

  Is er al nieuws van beeline over de opstartproblemen. Als ik op play druk kom ik weer terug op mijn home-scherm van mijn SG Splus en vlieg ik dus uit het scherm.

  Is het verstandig om zelf Beeline een email te sturen?? Communiseer jij ook met hen?

 48. Ik raad je aan om Beeline te mailen, maar houd wel rekening dat het enige tijd kan duren voordat ze (uberhaupt) reageren.

  Als goed is kun je de app verwijderen en opnieuw installeren met behoud van de berries. DIT IS WEL OP EIGEN RISICO.

 49. Tina Vandeputte zegt:

  Smurfs village leuk spel wanneer komt de mooie schattige teddybeer op het dorp decoratie baby smurf groetjes

 50. Dientje zegt:

  Hallo Glenn,
  Sinds een paar dagen kan ik helaas niet meer bij mijn vrienden komen. Telkens wordt er gezegd dat allle vrienden zijn toegevoegd, maar alle “veldjes” zijn leeg. Ook lijkt het er op dat de vrienden niet meer bij mij kunnen komen. Is er wat aan te doen?
  Met dank, Dientje

 51. Kyratina zegt:

  Geraak vandaag heel dag niet bij men buren zijn er nog die problemen hebben heel vervelend hoor

 52. jerome zegt:

  nou mijn veld is helemaal leeg alleen mijn smurfen nog en mijn level zijn zelfd.
  ik heb die truck met die options en `16xop grote smurf klikken maar er staat maar 1 en die is niet mijnoude help!!

 53. peter zegt:

  Het zelfde ik kom ook elke X in t menu druk ik op play valt ie uit ik heb ook Android wat te doen want heb volgens mij alles geprobeerd maar verwijderen van de game is.klote want heb er al geld ingestoken ??

  Alvast bedankt Gr peter

 54. Kurt naiaert zegt:

  Wij hebben hetzelfde voor… Spel blijft steken in het oranje beeline scherm en valt uit. Bij beeline zijn ze er mee bezig, maar heb er weinig hoop op. Ik zou het spel eens willen wissen en opnieuw opladen , maar ik vrees dat we onze 26 levels zullen verliezen. We spelen het op de iPad, en gamecenter heet ons altijd welkom, maar op gamecenter staan er geen achievements bij smurf village, of is dit normaal? Graag enenmale je opinie voor ik het probeer…

 55. Claudia zegt:

  Is er iemand die weet hoe het komt dat de boot niet uit wil varen naar het eiland ?
  Nu al 2 dagen aan het proberen om uit te varen.
  Heb al naar een eerdere datum terug gezet, maar ook dit is geen optie. Ik zit op level 32.
  Heb ergens gelezen dat er problemen zijn bij Beeline, is het niet uitvaren van de boot er ook 1 van ? Ik was bezig met opdrachten uit te voeren van Tracker.

 56. saskia zegt:

  Hallo Glenn,
  Nou ik ben opnieuw begonnen hoor, hopen dat hij het nu blijft doen.
  Ik heb alleen even een vraag.
  Als je naar je vrienden gaat, kan je een kadootje uitzoeken.
  Ik heb nog nooit gezien waar j erbij komt.

 57. Tamara zegt:

  Ik ben bij level 37 maar krijg alleen maar een leeg veld waar ik 1 huisje moet plaatsen. Het huisje plaatsen lukt al niet, maar zit ook gewoon weer in level 1 !!!!

  Weet iemand wat ik kan doen ?

  Ik heb dat 17 x op grote smurf klikken geprobeerd maar daar staat mijn level niet bij…

  BVD. Tamara

 58. Marloes zegt:

  Ik kan smurfvillage niet opgestart krijgen, wie kan mij helpen ? Ik kom nog wel in menu maar als ik dan play indruk kom ik terug op mijn home pagina, hoe kom ik nu weer in mijn dorpje ? Heb al van alles geprobeert, recovery maar dan kom ik ook weer niet verder, vliegtuigstand werkt ook niet, aan/uit schakelen helpt ook niet…… Wat nu. ?..

 59. Hieke zegt:

  Mijn hele tablet loopt vast op smurfs village… Ik heb een Asus infinity. Kan helemaal niets meer aanklikken en zelfs niet meer uitzetten. Al een paar dagen (sinds de update) start het spel moeizaam op, zeker als de tablet op het toetsenbord heeft gestaan.
  Ik laat m nu maar leeglopen en verwijder het spel en installeer m opnieuw. De enige oplossing lijkt me, of zijn er andere suggesties?

 60. peter zegt:

  the smurf village doet het niet meer ofja hij start op kom ik in het menu druk.op play en valt hij weg zit in lvl 28 en heb er geld.in gestopt hoe krijg ik me geld terug of hoe krijg ik het spel weer in de gang van vind dit echt jammer

  Graag iemand die me hiermee kan helpen ?’

  GT peter

 61. Rosie zegt:

  Mijn smurf village geeft aan dat ik internet/connection problemen (geen internet) heb terwijl ik wel gewoon verbonden ben met het internet. Hoe kan ik dit oplossen?

 62. Vincent zegt:

  ik kan geen vrienden toevoegen met smurfs village. ik kan wel inloggen op facebook via het menu maar als ik dan vrienden wil zoeken ben i kweer uitgelogd. kheb een htc sensation z.

  gr vincent

 63. Vincent zegt:

  ik kan geen vrienden toevoegen met mij SV.
  ik kan wel inloggen op FB via het menu maar als ik dan iemand wil toevoegen ben ik eer uitgelogd…hoe kan ik dit oplossen?

 64. babytijgertje zegt:

  vraag: hoe plaats je een smurf log?
  En waar kan je deze vinden.
  Thanks

 65. Babiebenz zegt:

  Sinds de laatste update van smurf village gaan er steeds 3 smurfen per akker aan het werk. Laatst stonden er 24 smurfen te werken aan 8 stukken grond. Je moet het spel dan helemaal afsluiten. Bij het opnieuw openen is het opgelost.

  En gisteravond heb ik tomaten geplant, kijk ik net zijn de smurfen nu pas aan het werk gegaan en duurt het nog 7u51min voordat ze klaar zijn. Hoop snel op een nieuwe update!!

 66. Cynthia zegt:

  Hai, sinds de laatste update ben ik spontaan smurfen kwijt. Na afsluiten en opnieuw opstarten zijn ze er weer. Spel slaat spontaan uit als ik n spelletje wil doen. En op het eiland is na 8 uur tomaten planten pas een paar minuten voorbij?! Hoop dat deze bugs snel weg zijn er irritant.

 67. saskia zegt:

  Hallo Glenn,
  Heb een vraagje over de smurfberry’s.
  Een vriend van mij heeft in April rond de Pasen de hele dag smurfberry’s gekregen.
  Hij moest heel de dag zijn dorp aan/open hebben staan een hij kreeg heel de dag berry’s.
  Gebeurd die wel vaker en weet jij wanneer het weer gebeurd.
  Zou het wel leuk vinden.
  Groetjes Saskia

 68. B. zegt:

  He sinds de laatste update werken me smurfen op het eiland alleen als het spel open staat en ben snappy kwijt ze huisje staat er nog wel hoe kan dit?

 69. Silke zegt:

  Ik heb gisteren een update gedaan voor de Smurfs Village.
  Wanneer ik de Smurfs nu opstart, komt het oranje scherm ervoor, en daarna gewoon het normale opstartscherm. Waneer ik dan op PLAY druk, blijft het hokje ingedrukt en na een seconde of 10 verdwijnt de smurfs en ben ik teurg bij mijn hoofdscherm.
  Wanneer ik op RECOVER VILLAGE druk, kan ik wel uit de lijst mijn smurfendorp kiezen, maar als ik dan met het pijljte bovenin terug wil om te recoveren, gaat ie ook weer teurg naar mijn beginscherm van de Samsung Tab.

  Ik speel het spel met Android.
  Is het misschien mogelijk om het spel te verwijderen, opnieuw te installeren en dan nog je recover gegevens te behouden?

  Graag tips hierover!
  Alvast bedankt!

  • Bas zegt:

   je moet hem eerst herinstalleren en dan dit doen
   -Ga naar options in het hoofdmenu
   -klik 16x op grote smurf
   -er verschijnt een extra menu optie, rechtsonder, en klik hier op.
   -je zult nu een lijst zien met savegames kies de gewenste datum en je kunt nog een preview zien.
   -Als je de gewenste savegame hebt gevonden druk je op de back-knop, rechtsonder, en je krijgt de vraag of je de dorp wilt herstellen (recover).

 70. Angela zegt:

  Vraagje Zit in level 17 probeer een brug te plaatsen en nu staat info voor op pagina die niet meer weg gaat object Cannot place here

 71. Sandra zegt:

  Hallo

  Ik zat in level 27 en heb nu niets meer want ik kom het spel niet eens meer in . ik krjg het opstartscherm en uw opplay en hupla terug naar mijn startscherm van mijn Sony Ericson xperia.
  de recover methode werkt niet, kom tot recover en als ik op de rode pijl moet duwen hupla weernaar mijn startscherm. heb Beeline al een aantal keren benaderd maar krijg alleen een bevestiging dat ze mijn meldig hebben binnengekregen . WAT TE DOEN.
  gr Sandra

 72. Sandra zegt:

  Hallo

  Ik zat in level 27 en heb nu niets meer want ik kom het spel niet eens meer in . ik krjg het opstartscherm en uw opplay en hupla terug naar mijn startscherm van mijn Sony Ericson xperia.
  de recover methode werkt niet, kom tot recover en als ik op de rode pijl moet duwen hupla weernaar mijn startscherm. heb Beeline al een aantal keren benaderd maar krijg alleen een bevestiging dat ze mijn meldig hebben binnengekregen . WAT TE DOEN.
  gr Sandra

 73. Evine zegt:

  Het schijnt dat veel mensen het zelfde opstart probleem hebben als mij, met een android / samsung galaxie S. heeft iemand al een oplossing zonder bij level 1 opnieuw te beginnen. Ook ik speel het spel al meer dan een jaar en voel er niks voor opnieuw te gwan bnnen

 74. heleen zegt:

  Ik kreeg steeds de vraag van grote smurf om een smurf log teplaatsen waar ze oo kunnen zitten wat moet ik doen? Heb al
  Van alles geplaats waar ze op kunnen zitten en nu?

 75. Yvette zegt:

  Beste Glenn,

  Ook ik heb helaas veel problemen met de updates van Smurfs village, heb nu versie 1.1.6a op mijn Samsung Galaxy Ace nadat ik dus 2 updates eerder mijn spel niet meer kon openen en alles maar moest wissen. Dan maar helemaal opnieuw beginnen alleen nadat ik dus het spel opnieuw geinstalleerd heb opent het spel niet meer?? Ik kom ook niet verder dan het oranje Beeline scherm, wat kan ik eraan doen?? Wil heel graag overnieuw beginnen.

  Mvg Yvette

 76. Brenda zegt:

  Hoe moet ik vrienden toevoegen bij smurfvillege als ik het bij Facebook doe krijg ik alleen een melding post to wall

 77. Carola zegt:

  Wie kan mij helpen: sinds de laatse update kan ik mn eiland niet meer bereiken. Het spel stopt als de boot er bijna is. Ik speel op mn ipad2.

  Mvg Carola

 78. Marijke zegt:

  Hallo.
  Ik zit op mijn iPad te smurfen maar heb niet het schik gekregen zit nu in level 23 kan iemand mij vertellen of ik er op een of andere manier er toch nog aan kan komen.
  Alvast bedankt.
  Marijke

 79. Arlette zegt:

  Hoi,
  Ik heb een samsung galaxy ace. Ik had dit spel maar toen het vastliep heb ik het verwijderd. Daarna meerdere keren opnieuw geïnstaleerd. Ik kom steeds niet verder dan het beeline scherm. Wifi uit en in vliegtuigmodus werkt niet.
  Iemand een idee wat ik kan doen?
  Groetjes

 80. sabine zegt:

  Ik kan ook wel janken. Bij mij kon ik ook niet verder dan startscherm. Ik heb een sony tablet. Las dat je het spel eraf moest halen en weer opnieuw erop moest zetten. Ben nu bij level 1.al die jaren voor niks gespeels. Heb ook smurfberries gekocht. Ook weg. Is er een mogelijkheid om me oude spel eeer terug te krijgen? Helaas zit er geen prullebak op de tablet. Dat ik het spel terug kan zetten. Snik snik snik

 81. Martijn zegt:

  Hier hetzelfde probleem op ons android 4.0 tablet.
  De laatste update werkte goed. We hebben de luchtballon en opa-smurf (level 29). Nu sluit het programma af als we na het oranje scherm op start klikken.
  Wifi en vliegtuigmodus truukje werkt niet en ook een save-game kan ik niet terugzetten.

  HELLUP!

 82. Eric zegt:

  Hoi,

  Ik probeer al een tijdje om mijn schoonzus toe te voegen. Alleen zodra ik in het scherm zit van de andere dorpjes en ik klik op “Add a friend” dan kan ik alleen een facebookberichtje plaatsen op mijn eigen facebookpagina. Geen mogelijkheid om iemand te kiezen die je wilt toevoegen.
  Ik doe uiteraard iets fout, maar wat?
  Iemand die dat weet?

 83. Ivonne zegt:

  Sinds de laatste update rond 21 november kan ik het spel smurfs village niet meer opstarten op mijn Samsung s3. Weten jullie aan wat dit liegt? Ben er niet zo blij mee.

 84. Dan zegt:

  Ben nu voor de 2e keer aan de smurfs begonnen ,de eerste keer was ik na level 35 alles kwijt ,zit nu in 24 maar na t halen van een volgend level heb ik niet de mogenlijkheid om een nieuw huisje te plaatsen en dus ook geen nieuwe smurfen

 85. Mariska zegt:

  Ook hier: op HTC ONE V lukt het niet meer om op te starten, bij op PLAY drukken schakelt het spel uit. Recovery helpt niet. Het begon met problemen tijdens het zeilen naar het eiland, dan sprong het spel terug op het oranje scherm, maar startte daarna op het eiland. Als je terug ging geen probleem. Laatste keer spel uitgezet toen ik op het eiland was en nu start het helemaal niet meer. Ik had de hoop dat de kerstupdate uitkomst zou bieden, maar helaas. Vliegtuigmodus werkt ook niet. Level 37!

 86. Ramon zegt:

  Ook probleem bij starten smurfenspel, wel in het menu kunnen maar na op Play te drukken of een backup te recoveren lukt niet. Spel sluit zichzelf af. Begon ook met varen naar het eiland dat hij eruit klapte, na opstarten wel op het eiland. Ook veel tijd besteed met het spel en nu mogelijk alles kwijt of een update gaat helpen….?
  Gebeurd op een Galaxy Tab 10.1v
  Iemand goede ervaring met verwijderen spel en na installeren te kunnen restoren van eigen recente backups? Heb geen zin om weer bij level 1 te beginnen! Was op 24/25

 87. ilse zegt:

  Hey Glenn,

  Ik heb nu ook zins vandaag dat mn smurfen niet meer willen opstarten.
  En me vriend heeft dat al 2 dagen dat het niet lukt.
  Al enig idee wat de oplossing is?

  Ik druf ook me spel er niet af te halen zit al in level 32.

  Ik hoop snel antwoord van je te krijgen of in ieder geval een reactie.

  Ps ik heb eeb samsung note en me vriend een s2.

  Groetjes ilse

 88. ilse zegt:

  Als je game niet meer op wilt starten, kun je het volgende proberen. Zet eerst je foon in de vliegtuigstand. Zet dan de datum terug naar de dag dat je game het nog deed. Start smurfs village en sluit weer af. Zet dan de datum weer terug naar vandaag en zet de vliegtuigstand uit. Sinds laatste update kon ik mijn spel niet meer opstarten en bovenstaande werkte zowaar!!

  PS Vliegtuigstand is noodzakelijk omdat je een penalty van beeline kunt krijgen als je de datum/tijd van je spel aanpast.

 89. Marc zegt:

  Ook bij ons is het mis, zowel op iPad als android samsung. Na de update van de kerstversie is het gebeurd. Het lukte me gisteren nog 2x om te spelen nadat ik de vliegtuigstand had ingeschakeld voordat ik het spel starte maar daarna was het over. Hopelijk komt er snel een update, ik krijg het spel nu ook in vliegtuigstand niet meer aan de praat!

 90. marja verdijk zegt:

  sinds vandaag probleem met dailysmurf..(ipad)geeft aan:your device time is incorrect or you are not connection to internet.please check your connection and clock settings and try again to recieve reporter Smurfs reward..
  echter doet alles het in de village ,behalve deze en heb ik gewoon internet..
  wie kan me helpen..durf niet op papa smurf te drukken in het menu,ben bang dat ik dan alles kwijt ben..wie weet de oplossing…

 91. Bas zegt:

  Hoi glen ik heb een samsung galaxy ace (android) en heb vandaag smurfenland gedownload maar hij blijft steeds staan bij het oranje scherm. En ik heb al een aantal dingen geprobeert maar het blijft zo.
  gr. Bas en alvast bedankt

 92. mark zegt:

  Sinds een paar dagen al problemen met mijn smurf village.
  backup gemaakt via iTunes. en opnieuw geinstalleerd, 16 keer op pappa smurf getapt, en kreeg recover village, datum 2013-02-02, dan tap je op review village en niks gebeurd er, wat nu!!
  bijna level 50 met 600 smurfberries. Iemand een oplossing?

  Gr M.

 93. E-J zegt:

  Ik kan smurfs village niet hacken

 94. Denise zegt:

  Weet iemand hoe ik vrienden toe kan voegen voor mijn smurfs village?
  ik heb verbinding met facebook, vind de beeline facebook site leuk en ik vind smurfsvillage pagina leuk.
  een vriendin van mij kan wel in mijn dorp, maar ik dus niet in die van haar.
  ze stuurt me cadeautjes 🙂
  ik heb een samsung duos

  groetjes Denise

 95. Sylvia Roosen zegt:

  Hoi hoi , ik heb ineens problemen met cadeautjes te ontvangen, ik speel via iPad en heb altijd cadeautjes van mijn buurtjes gehad maar nu kan ik er nog wel sturen maar geen meer ontvangen ??? ??? Help

 96. Liesa zegt:

  Heey, ik heb een probleempje met het spelletje Smurfs op de iPad. Zo af en toe komt er reclame op voordat je op start kan drukken, maar nu krijg ik die reclame niet meer weg. Ik kan niet op kruisje duwen of op de reclame zelf om dan doorgeschakeld te worden naar en site ofzo. Dit is al de 2e keer. Ik heb het spelletje al eens verwijderd en dan er trug opgezet maar dan moet ik terug vanop 0 beginnen. Dot kan toch niet de bedoeling zijn? Kan iemand me helpen dat ik toch verder kan spelen en niet alles terug kwijt ben ? Dankje x

 97. Christel Govers zegt:

  Hey,
  Sinds de laatste update verdwijnen mijn smurfen op het eiland telkens als ik ze met het vlot op pad stuur. Ze komen wel veel sneller terug dan normaal maar hun aantal verminderd telkens. Heb nu nog maar 18 van de 88 smurfen ter beschikking. De rest is gewoon verdwenen.

 98. Petra zegt:

  Goedendag,

  Ik heb een probleem met mijn smurfen op mijn eiland. Bij de vorig update kon je snel je hout oogsten bij de raften. Nu blijkt dat er elke keer een smurf verdween. Ik ben nu iets van 26 smurfen kwijt. Weet iemand of ik er iets aan kan doen?
  Ik had een hoop dat het bij de andere update opgelost zou zijn, maar nog geen smurf te bekennen.

 99. lisa zegt:

  Nou sinds gisteren loopt smurf village vast ik heb spel per ongeluk verwijderd en weer gedownload nu ben ik heel mijn dorp kwijt kan ook niet meer recoveren wat nu

 100. Wim zegt:

  Is de game ook geod te doen op een iPad?

 101. nubie zegt:

  Ben bij leven 62. Bijna alles is weg. Krijg de opdracht om opnieuw huisjes etc. Te zetten. Mijn sb zijn wel nog intact. Wat is dit?????? Help!!!!!!

 102. thomas zegt:

  Ik kan geen vrienden toevoegen aan smurfs
  ik heb ongeveer 60 vrienden maar kan ze niet toevoegen
  wie kan mij helpen?

 103. Audrey zegt:

  Kan er iemand helpen aub. Ik kan alles spelen maar op het eiland krijg ik een opdracht en als de tekst komt blijft hij hangen op aaarrrrgggghhhhh en spel blokkeertoe en kan niets meer doenodig, al 4 updaten gehad en nog altijd hetzelfde. Bedankt

Plaats een reactie

 

— required *

— required *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.